Vyhledávání


Článek pro Černošice 21.10.2006

25.03.2007 12:44

Vystoupení v Club- Kině v Černošicích 21. října od 17:00!

Vážení hudbymilovní občané Černošic a blízkého či vzdálenějšího okolí,

dovolte, abychom vás pozvali na naše vystoupení u vás. Bude pro nás velkou ctí a samozřejmě také potěšením představit vám svůj repertoir. Už teď se těšíme na sympatické prostředí v Club- Kině a pochopitelně také na vás, naše milé publikum. Věříme, že nám v sobotu 21. října pomůže navázat kontakt a zprostředkovat spojení nejen řeka Berounka, ale také láska k muzice a vzájemné sympatie mezi oběma lokalitami.

Jsme smíšený sbor, který na gymnáziu pracuje už šestou sezónu. To znamená, že jsme téměř všichni žáky našeho milého ústavu. Výjimku tvoří jen docela málo jedinců, kteří již absolvovali. Scházíme se pravidelně, velmi rádi a s nadšením a dost pilně pilujeme program pod vedením pí profesorky Šreinové. Nejvíce jsme si oblíbili černošské spirituály z Ameriky a africké písně. Kromě toho zpíváme jazz (hlavně v případě, když je v sále slušné piáno) a populární i lidovou muziku. Při vánočních koncertech občas zabrousíme i do hudby vážné. Koncerty míváme v radotínském kostele, na zbraslavském zámku, někdy i pod (skoro)širým nebem, např. na Staroměstském náměstí. Také se účastníme různých soutěží a přehlídek. Velmi si vážíme možnosti zpívat i na tak krásné akci, jako je Spirituál Fest.

Doufáme, že se nám vystoupení podaří tak, abychom svoje posluchače co nejvíce potěšili. Přijďte určitě, program nebude zbytečně dlouhý(asi tak hodinu) a vstupné bude dobrovolné!

Za pěvecký sbor Gymnázia Oty Pavla

Michaela Šreinová