Vyhledávání


Columbella na piedestalu

24.05.2009 10:13


Columbella poprvé na podstavci

Jaké to vlastně bylo letos? Změnilo se na slavnostním předávání maturitních vysvědčení na zámku Zbraslavi něco?Odpověď zní ANO, určitě. A k lepšímu!!!

Dvaadvacátý květen 2009 zůstane jistě v paměti maturantů i jejich rodičů zapsán zlatým písmem. Celý obřad, dá-li se tak říci, proběhl ve svižném tempu. Absolventi nastoupili v dosud nepřekonaném rekordu, a sice během pouhých dvou slok Gaudeamus igitur. Sbor jako obvykle zpíval studentskou hymnu ukryt zrakům veřejnosti a v oslabení. Tentokrát maturovalo dokonce pět zpěvaček, které musely slavnostně kráčet v zástupu ostatních absolventů. Je to hrůza… Jedna tenorka, jedna altistka a tři soprány!

Po příchodu oslavenců probíhalo předávání jako obvykle, absolventi podepisovali, rodiče je obdivovali, projevům bylo nasloucháno se zájmem, hudebním vsuvkám tleskáno… Nutno říci, že Lvíček nám vyšel skvěle. Basová skupina se ještě více vžila do své divoce primitivní úlohy, pánové předvedli pohybovou kreaci na téma King Kong. Nikdo jsem o jejich záměru neměli ani tušení. Jen jsme zírali, jak jim to pěkně jde. Tak upřímně, přirozeně… Prostě se konečně našli.

To vše probíhalo v novém hávu. Poprvé jsme si vyzkoušeli, jak se zpívá ve dvou řadách; druhá stála na vyšším stupni, využili jsme pódium, které mělo původně jen opticky zvýraznit slavnostní podepisování absolventů. Sbor vypadal výborně a lépe mu to znělo. Báječná akustika a příjemná atmosféra pomohla i náročnému sólu v písni Život je jen náhoda. Slavnost se zkrátka povedla.

Stejně tak i následující večírek v Jedličkových lázních...