Vyhledávání


Imatrikulace 2012

04.11.2012 18:37

 

    

         Vítání primánů, jakož i prváků proběhlo letos stejně jako už po mnoho let U Koruny, významném to kulturním zařízení Radotína. Letošní ročník, dá-li se to tak říci, byl ozdoben účastí pana starosty Hanzlíka, nechyběla ani paní ředitelka našeho gymnázia Jana Hrkalová.

         Začínajících studentů bylo letos o poznání méně, neboť třída 1.A je, alespoň podle mého odhadu,  historicky nejmenší třídou na škole. Vzhledem k tomu, že jsem si nenasadila brýle, mohu učinit jen velmi hrubý odhad. Myslím, že jich není ani dvacet. Některé dívky z výše jmenované třídy udělaly při slavnostním vítání školáckou  chybu, opakující se rok co rok. Ke slavnostnímu oblečení obuly i ještě slavnostnější střevíčky, což jim při delším setrvání ve vertikální pozici způsobilo nemalé potíže.

         U primánek jsem si ničeho podobného nevšimla. Mohu snad jen podotknout, že 1.S je třída velmi naplněná, až přeplněná. Poznala jsem to- i bez brýlí- podle toho, že se všichni ani nemohli pořádně vejít k nejdelší stěně v Koruně. A to zatím nejsou moc velicí. Všichni ale víme, jak studenti neuvěřitelně rostou, a hlavně, přátelé, jak rychle stárnou.

         V publiku seděli jako obvykle šťastní a hrdí rodiče, lehce dojatí, trochu unavení, pozorně naslouchající řečnickým projevům a oddaně tleskající hudebnímu vystoupení Columbelly. Jako obyčejně se hodně přálo, děkovalo, varovalo, radilo a vzpomínalo. Též motivovalo, hlavně k aktivnímu životu začínajících studentů, aby v budoucnosti hodně psali – do Otíka, zpívali- v Columbelle, pěkně studovali, také odpočívali, sportovali, měli se navzájem rádi apod.

         Columbella složila svoje vystoupení z osvědčených pecek, nedávno na festivalu v Příbrami vyzkoušených. Pevně věříme, že se nám zase někoho z mladých podařilo oslovit, ačkoliv letos jsme události předběhli a jedna primánka už s námi zpívá regulérně, dvě na to aspirují a jedna prvačka taktéž.

Problémem, jako obvykle, je přesvědčit též někoho z pokolení mužského. Bohužel, pro letošek zatím nic....

         Snad se nám to povede na některém z vánočních koncertů. 15. prosince  v Černošicích v nové modlitebně a nebo 21.12. v kostelíku sv. Jana Křtitele Na Prádle. Všechny už teď srdečně zveme.

                                                                                     Za Columbellu

                                                                                     Michaela Šreinová