Vyhledávání


Imatrikulace 2019

02.11.2019 21:17

        Letošní imatrikulace prváků a primánů proběhla v podzimní dušičkové atmosféře 1. listopadu. Aula radotínské základní školy byla zaplněna nově přišedšími studenty i jejich a rodiči a přáteli školy. Šikovný a ochotný pan Pištělák, práce všeho druhu, zvučil, osvětloval, vyměňoval mikrofony a vůbec, šikovně zařídil, co třeba.

            Dušičkového ducha podtrhl i program Columbelly, která do svého playlistu zařadila několik duchovních písní, pro radost ale střihnutých i osvědčenými fláky (Klobouk ve křoví) a též lidovkami na aktuální genderové téma (Bodaj by vás vy mládenci, Což se mi má milá hezká zdáš).

            Projevy zazněly dva. První pronesla paní ředitelka Jana Hrkalová. Promluvila k novým studentům, srdečně je přivítala na našem ústavu a popřála jim co možná příjemné a přínosné studium. Jako skvělý mluvčí se osvědčil jeden z našich tenorů pan David Hron. Hovořil o Svátku všech svatých, Dušičkách , Halloweenu a světýlkách v nás i kolem nás.

            Závěrem stručně o mých pocitech z celé příjemné, veselé i dojemné, formální i neformální události. Ocitla jsem se v obležení dvou báječných skupin mladých lidí. Na jedné straně přede mnou a taky trochu pode mnou seděla moje tzv. nastávající třída. Myslím, že nás čekají pěkné čtyři roky, cítím, že si třída sedla a že mě nevnímá jako svého třídního nepřítele. Už teď se obávám chvíle, až odmaturují, bude se mi po nich stýskat, to mohu s plnou zodpovědností prohlásit už teď. Snad i kvůli tomu drobnému dojetí a neobvyklé dvojroli sbormistryně a třídní mi uvádění skladeb nešlo, přebrebtů a příšerných vejšplechtů zaznělo nadobyčej.

            Další radost mi přinesla Columbella. Skoro dvacetiletá. Zpívala s nadšením, vesele, bezmála bezchybně. Ladilo a slušelo jim to spolu. A nejen kvůli vylepšenému designu sboru, přílivu bílé, na šátcích i na deskách.Na podiu se sešlo čtyřiadvacet pěvců a pěvkyň, včetně tří nováčků, Adélky Součkové z primy, Ivany Měchurové ze 2.A a Zorky Kalinové z kvarty. Na vystoupení se nemohl dostavit jeden začínající, bohužel zrovna nemocný tenor a dva mladí basíci, kteří ještě nezvládli repertoár. Bohdá přibydou další členové či spíše členky. Očekávám, jako obvykle po imatrikulaci, příliv dalších nováčků, či spíše novaček, třeba i z mé třídy… A že se máme na co těšit, před námi je soustředění a vánoční koncert 18. prosince v kostele Na Prádle.

                                                                                                                               Michaela Šreinová, třídní a sbormistryně