Vyhledávání


Jarní Šlovice 9.5.-11.5. 2014

13.05.2014 11:41

        V letošním školním roce si musela Columbella přidat jarní soustředění. Důvodů k tomu mohu vyjmenovat několik, bylo například potřeba zaučit nové mladé členstvo, letos se jich urodilo hned několik, dokonce i jeden tenor a jeden bas, zpěváci i zpěvačky mají talent a velkou snahu. Není jednoduché naskočit do rozjeté mašiny sboru, který už funguje dlouhá léta. Ale po náročném soustředění je evidentní, že nám nováčci vystoupení nezkazí, ale výrazně posunou kvality columbellího hudebního projevu.

            Navíc nám přibyl  jeden koncert, a to velmi významný. Světe, div se, Columbella bude vystupovat v Karolinu, společně s americkým gospelovým vysokoškolským sborem! A to všechno díky iniciativě jednoho našeho nepřeslechnutelného basa a jeho maminky… Tímto děkuji rodině Šteidlů.

            Letos se výrazně zlepšila kvalita našeho ubytování. V Rekreačním středisku Nad Starým mlýnem vybudovali od našeho posledního pobytu welness, tedy přepychový bazén  s vířivkou a saunou. Studenti, alespoň ti, kteří uvěřili loňským slovům pana šéfa a přivezli si plavky, si koupacího luxusu ve volných chvílích pěkně užili. My ostatní jsme se v pauzách věnovali společenskému životu, sportování a kolektivní hudební improvizaci. Musím vždycky obdivovat členstvo, že je schopné po čtyřech výživných zkouškách denně zpívat ještě dál, víc, s kytarami, housličkami, a to i do pozdního večera… Některé dívky a mladé dámy ale studovaly, knihy, skripta či učebnici stále po ruce…

            Soustředění je tedy za námi a nyní můžeme s klidným svědomím pozvat zájemce na naše dva nejbližší koncerty:

            Společný s Američany v Karolinu  6.6. od 18:00

a

            samostatný v kostele sv. Jana Křtitele Na Prádle 12.6. od 18:00.

                                                                                                                     

                                                                                                                                                                    Michaela Šreinová