Vyhledávání


Jaro 2017 ve Šlovicích

29.04.2017 13:57

        Nic naplat, soustředění Columbella prostě umí. V nejrůznějších sestavách, malých i velkých, za nejrůznějšího počasí, tentokrát spíše hrůznějšího, ve všech ročních dobách. Co do klimatických podmínek letošní jaro nestálo za nic. O to víc se nám dařilo hudebně a společensky.

        Třídenní akce na tradičním místě ve Šlovicích se tentokrát zúčastnilo pouhých 21 pěvců, z toho jeden pedagog! a jedna sbormistryně. Přesto jsme dosáhli skoro ideální vyváženosti, v hlasech i jinak. Posuďte sami: 10 sopránů, 6 altů, 3 tenoři a 2 basy. Tedy 2 kantorky na 20 ks mládeže, další poměry si vyvoďte podle svých představ.

        Noví majitelé, velmi milí tentokrát, nás ubytovali na starých známých pokojích. S radostí jsme se vraceli. Ano, jezdíme sem už od roku 2007, tedy deset let, takže zhruba po patnácté. Je dojemné, že někteří nevynechali ani jednou…

        Zpívalo se od rána do večera, ve zkušebně i v podzemí. S varhanami, též s basou, kytarami, několika ukulele, či podle internetové jazykové příručky ukulelemi, houslemi, flétnami a já už ani nevím čím dalším. Při tom všem se hrál ping-pong, studenti studovali, maturanti se snažili učit, pracující nepracovali, sportovkyně běhala, soprány hopsaly na trampolínách a já dočetla pěknou knížku. Zkoušky byly výživné, dokázali jsme směrem ke koncertu trénovat až k sedmi hodinám denně. Další hudební aktivity vyčíslit nelze.

        Taky se diskutovalo. Dlouze. Dokola. Jde o budoucnost Columbelly. Situace je jasná. Pokud se už před letními prázdninami nepřihlásí aspoň šest nováčků, z toho minimálně čtyři mládenci, školní sbor svou pouť ukončí. V pouhých sedmnácti letech.

        Osobně jsem se zařekla, že už za nikým jednotlivě chodit nebudu. Proto žádám všechny zpěvu schopné, studenty i kantory, ani nutně nemusí být z GOPu, aby se přihlásili sami. Víte přece, kde mě najdete.

                                                                                                           Michaela Šreinová

 

Naše stránky: www.columbella.cz

 

ZVEME NA KONCERT

NA PRÁDLE 4. KVĚTNA  2017 OD 18:00

MOŽNÁ POSLEDNÍ