Vyhledávání


Koncertík v Modřanech 23. března 2007

25.03.2007 22:30



Po dlouhém čekání, náročných zkouškách, dlouhých a vleklých diskusích, formálních i neformálních, to konečně přišlo. Ano, přišlo.

Tedy především jaro. První jarní den předstihl náš první koncert v požehnaném roce 2007 jen o dva dny. Avšak uplakané počasí, které naše vystoupení V Modřanském biografu provázelo, absolutně neodpovídalo ani našemu programu, ani náladě.

Nálada byla totiž výborná, už i v první části koncertu. To vystoupil sbor Imbus s velmi zajímavým programem. Svoje vystoupení založili na textech Horatioých, Shakespearových apod. České překlady krásných veršů světových velikánů recitoval s nesmírným elánem a nepopiratelnou elegancí mladík jménem Jan. Více nám o něm dirigent Imbusu bohužel neprozradil. Skoupý byl i v uvádění interpretovaných skladeb. Ze skladatelů jsme si zapamatovali jen Jana Nováka. Publikum trpělivě a se zájmem vyslechlo velmi obtížný, asi půlhodinový program spřáteleného sboru. Skladby, zpívané vpravdě v komorním obsazení, byly krásné a velmi působivé. Moc jsme konkurenci obdivovali. Vždyť dokázali zazpívat, a s úsměvem! vážnou hudbu. Takový repertoár nás zatím přesahuje. Ale přijde den…

To náš program překypoval spíše radostí, nadšením a elánem. Byl založen jednak na našich klasických vyzkoušených a oblíbených vypalovačkách, jednak na několika spíše srdcervoucích hitech. Publikum bylo úžasné, tleskalo jak o život, smálo se na správných místech a dojatě kývalo hlavami při smutných či sentimentálních písních. Prostě publikum, jak má být. Po finále si i někteří stoupli. Dlužno dodat, že první byl Ondra Škoda. Potom ho moc mrzelo, že nebyl tak dravý jako Čenda a nezpíval na koncertě, když nestihl několik posledních zkoušek. I sbormistryně moderovala jako o život. Nejvíce se jí asi povedlo, když při sáhodlouhém vyprávění o původu písně Kumbaya spletla referenta s reverendem.

Diváci také velmi ocenili naše již proslulé choreografie. Skvěle se osvědčil kytarový doprovod Tomáše Tótha a i paní profesorka se u piána snažila, seč jí síly stačily, aby správně doprovodila Marka Adamczyka při Happy Day.

Zdá se, že se koncert našim divákům líbil. Naše publikum je totiž již tradičně sympatické a tolerantní, množství chybiček i chyb odpouštějící. Milé publikum, díky. Kéž by všechna hudební tělesa měla takovou podporu jako Columbella, školní sbor Gymnázia Oty Pavla v Radotíně, vedený sbormistryní Michaelou Šreinovou!