Vyhledávání


Konec roku s Columbellou

03.01.2008 11:17

Tak nám skončil zase jeden rok. Tentokrát 2007. A vůbec nebyl špatný. Specielně v jeho závěru jsme si užili hned dvou vystoupení. Tedy pokud to tak chceme nazývat...

V Křeslicích totiž, kam si nás místní objednali na vánoční večírek, to vůbec nebylo jednoduché. Ne všichni přítomní hosté přišli poslouchat naše zpěvy, někteří dali přednost požívání různých výdobytků kapitalismu, neboť ten gulášek, cukroví i nejrůznější nápoje byly zadarmo. Je třeba podotknout, že i nás pohostili skvěle a na honorář nezapomněli. Vystoupení jsme tedy zbytečně neprotahovali a po nutném občerstvení se v klidu rozjeli do svých domovů. Sbor si rozhodně pochvalu zaslouží, neboť dokázal nemožné. Mnozí posluchači odložili příbory, necinkali, nejedli, naslouchali a na správných místech nadšeně tleskali. Zpěváci byli i jinak stateční, protože zachytit tón v hospodském prostředí a ladit v akordech nebylo tentokrát jen tak.

Ale jak známo, těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Zřejmě proto nám vánoční koncert 21. prosince 2007 před nabitým kostelem v Radotíně vyšel na výbornou. Tentokrát vylepšen úvodním i závěrečným trubkovým sólem Jakuba Viceny, africkým bubnem Pavla Kloučka, vynikající kolední doprovodnou skupinou dívek ze 4. B a v neposlední řadě tradičním jazzíkovým klavírem Martina Orlity. Sbor podal slušný výkon, koledy/ jako obvykle/ sice nevyšly zcela podle našich představ, zato spirituály a africké songy se povedly. Zásluhou Katky Králové u varhan jsme zazpívali i Mozartovo Ave verum corpus. Jednu krásnou vánoční píseň Adama Václava Michny z Otradovic jsme věnovali nejmenovanému mladému profesorovi angličtiny, což bylo jistě na místě, protože si určitě ten roztomilý barokní text o líčkách Ježíška, která jsou jako rajská jablíčka, po zásluze vychutnal. Na závěr koncertu zazpíval celý kostel jako jeden muž Narodil se Kristus Pán. Bylo to působivé i dojemné.

Milé publikum, děkujeme za návštěvu a milé ovzduší. Zachovej nám přízeň. Nejbližší koncert, na který tě srdečně zveme, bude v Club kině v Černošicích 26. ledna.