Vyhledávání


Konec sezóny 2017-2018 aneb konec dobrý všechno dobré

29.06.2018 15:20

        Další rok za námi… Ani se jeden nenaděje a je to tu. Moje třetí dítě Columbella uzavírá osmnáctou sezónu. Poslední dobou mi dává dost zabrat, neboť se výrazně zmladila a je třeba - v potu tváře - učit mládež zpívat, číst noty, správně se chovat, odepisovat na maily, mít v pořádku desky, chodit na zkoušky, chodit na zkoušky včas, vzájemně se respektovat, nerušit ani při nácviku, ani v hospodě, po večeři zaplatit co třeba, nenechávat za sebou sekeru a tak dále a tak podobně.

        V závěru školního roku je ale potřeba dívat se na věci pozitivně. Takže, co se nám vlastně všechno povedlo? Vrcholem sezóny byl bezpochyby vánoční koncert Na Prádle. Přibylo nám neobvyklé množství nováčků. Šikovných. Zimní i letní soustředění bylo vydařené, včetně odpovídajících typů počasí.

        Ve čtvrtek před prázdninami jsme vystoupili jen jako doplněněk velmi vydařeného svépomocného koncertu ve škole na schodech. Se skromností sobě vlastní musím přiznat, že největší potlesk sklidil Ondra Valter se ságem a hned v závěsu pak Columbella se třemi hitovkami. Mimochodem, hned se mi přihlásili tři další chlapi. Pochopitelně, mají před maturitou. Asi si od toho něco slibují… Ještě by to chtělo nějaké temné alty a jasné tenory.

        K celobilanci je třeba připojit ještě další momenty. Během let se ve sboru sešlo množství muzikantů. Někteří vytvořili kapely. Namátkou: Paradogs, Na hraní, MamaHotel. Posledně jmenované sdružení zahraje našemu nejvýznačnějšímu basistovi na zítřejší svatbě. Předpokládám, že tam pár známých tváří ze sboru taky potkám.

        Nenápadně, jaksi kradmo, rodí se další kapela, ale já o tom ještě oficiálně jako nic nevím. Zatím – alespoň pro mě – bezejmenná.

        A než se před létem definitivně odmlčím, je třeba zmínit poslední společnou akci, která bude časově ke zmíněné Steidlovic svatbě těsně přiléhat: Dost bývalých i současných členů sboru se rozhodlo společně oslavit plnoletost Columbelly u mě na chalupě. Před rokem jsme si to vyzkoušeli nanečisto. Všichni mi pak tvrdili, že se to setkání povedlo, a já jim věřím… Letos to asi bude velké. Jaký to paradox. Na naší malinkaté chaloupce. Ale když si lidé rozumějí, jsou podivuhodně skladní!

Přátelé,

         přeju veškerému členstvu, jakož i všem našim věrným posluchačům krásné léto, skvělé prázdniny a vydařené dovolené. V září budeme pokračovat. Věřím, že ku všeobecné spokojenosti. I s dalšími nově nabranými zpěváky a zpěvačkami. Přihlaste se, neváhejte. Těšíme se na vás!

                                                                                                                                                      Michaela Šreinová