Vyhledávání


Korunované absolutorium

23.04.2008 21:24

Dne 23. dubna uzavírala naše milá Barunka Bendíková/ alt/ první cyklus na ZUŠ Kl. Slavického. Na svůj klavírní absolventský koncert si pozvala do Koruny množství hostů.

Jsme jí nepochybně všichni vděčni. Martin Orlita, Columbella, sl. Vinšová/ sekundovala ve čtyřručce a doprovázela Barunku zpívající o stromečku, jenž se má zelenat/ i houslistka M. Tomášková a čelistka K. Hlavsová.

Minimálně hodinový koncert měl zjevně vzestupnou úroveň. Columbella začínala...se svými již osvědčenými kousky. Co nebylo vyzkoušeno , bylo O Happy Day s Pepínem. Nutno podotknout, že to bylo zlehýnka poznat. Ale publikum bylo dobře naladěno a bezprostředností Pepíčka naprosto odzbrojeno.

Následovala klavírní exhihibice. Barunka excelovala, zvlášť když se dostala přes první spíš technické skladby. Hrála krásně. Martin též. Jeho improvizace se zdařila. Moc hezké bylo též poslouchat a pozorovat ty dva/ klavíristy/, jak hrají a tvoří spolu. Nejvíc nás všechny překvapila Barunka coby skladatelka. Je to zkrátka vážně talent.

V hledišti celý koncert přímo usedavě pozorovali početní diváci. Barunčini rodiče, další příbuzní, kamarádi/ minimálně půlka primy, tedy Bářini spolužáci/, paní profesorka klavíru, vedení obou od této chvíle spřátelených škol, tedy gymnázia i ZUŠ, mnozí profesoři z GOP, nezařaditelní diváci a dokonce i jeden zástupce tisku!

Akce to bylo velmi vydařená, příjemná a rozhodně /snad zase jednou/ opakovatelná...