Vyhledávání


Nová sezóna

26.10.2015 21:48

            Školní pěvecký sbor načal jako obvykle nový školní rok drobným vystoupením při slavnostní imatrikulaci studentů nově přišedších na naše milé gymnázium. Primáni i prváci GOP se sešli v radotínské Koruně, aby se, svátečně oblečení a stejně naladění, před zraky svých pyšných rodičů, stali oficiálně a snad definitivně součástí našeho ústavu.

            Hrdě a za poslechu studentské hymny Gaudeamus igitur si zadefilovali přeplněným sálem, vyslechli tradiční projev pana starosty, krásná slova svých třídních profesorů, převzali školní almanachy a upomínkové předměty.

            Program, jak pevně věřím, účinně doplnila Columbella, školní smíšený pěvecký sbor. Zazněly osvědčené spirituály, například Potopa s vydařeným basovým sólem Honzy Steidla, Tři strážníci za perfektního klavírního doprovodu Adama Hanzlíka, prastará populární píseň Only you, náročná úprava africké písně ve svahilštině Baba yetu doprovázené na klavír Martinem Šefčíkem a příčnou flétnou v drobných ručkách Lucky Guštarové. Publikum hudební složku slavnosti průběžně oceňovalo hromovým potleskem.

            Snad se i letos podaří doplnit hlasy našeho sboru, nejvíce bychom potřebovali mladou krev do tenoru. Už teď se ale Columbella raduje z několika nových tváří, které se pravidelně od září objevují na našich pátečních zkouškách, jak z primy, tak z prvního ročníku.

            S napětím čekáváme, jestli nás na předvánoční soustředění 27. – 29. 11. 2015 pojede jen plánovaných 28 pěvců, nebo se urodí ještě další zájemci. Tímto jste všichni, kteří uvažujete o zpívání ve sboru, pozváni ke spolupráci. Musíte si ale pospíšit, vánoční koncert je za dveřmi.

            Tradiční koncert v kostele Na Prádle se uskuteční 22.12. 2015. Těšíme se na vás.

                                                                                                                                                                                                        Michaela Šreinová