Vyhledávání


O tom, jak COLUMBELLA netrpí okurkovou sezónou ani o prázdninách, aneb milujte se a množte se

14.07.2019 20:07

          Plamínek lásky zapálený na sborovém výletě do Moravské Třebové se rozhořel a naplno vybuchl na den památky mistra Jana Husa. Ano, slečna Bára Chvojková (soprán, housle) vstoupila do manželství s panem Mikulášem Všelichou (tenor, kytara). Neboť jejich horkou lásku vzájemnou doplňuje společná vroucí láska k hudbě, pozvali mladí dnes už manželé na svou veselku i několik představitelů sboru, jenž nepochybně zásadně pomohl k jejich seznámení.

        Vedle překrásné nevěsty se skvěle vyjímaly dvě vílí družičky ve žlutých romantických šatech, vizuálně si velmi blízké sestry Bendíkovy, Barunka (alt) a Bětka (alt). Tyto dvě fotogenické družičky zafungovaly též jako sudičky. Hledáček několika obětavých fotografů (například pana Strejčka z Club kina v Černošicích, či Štěpánky Moudré (flétna, saxofon, zpěv), nebo Praotcův) zachytily obě žluté dámy nad kolébkou, respektive kočárkem Olivera, synka to Jana Steidla (bas, kytara). Aby byly zmíněny všechny hlasové skupiny, je třeba uvést i nepřeslechnutelného pana Petra Kočiše (tenor, kytara). Tímto ještě jednou za pozvání děkuje i na svatbě přítomná sbormistryně Columbelly.

        Svatba byla krásná, veselá, hudební i duchovní. Ceremoniál před kukuřičným polem provedl a krásným moudrým proslovem doprovodil fousatý farář, horkým letním vzduchem se propalovaly dvoje housle s Mišíkovou Variací na renesanční téma. Oba muzikanti i s kytaristou potom živě doprovodili tanec novomanželů a jejich rodičů. Muzika nás pak provázela celý večer, hrálo se a zpívalo všechno možné. Kytary drnčely,  vzduchové sloupce se chvěly, hlasivky se napínaly. Zněla i hudba reprodukovaná.

        Závěrem dovolte, abych za celou Columbellu popřála novomanželům vše dobré. Život plný harmonie a porozumění. Prostý disonancí. Prostoupený radostí, světlem a hudbou. Naplněný dobrou prací i zábavou. Prostě požehnaný.

                                                                                               Michaela Šreinová