Vyhledávání


Po roce zas na Zbraslavi

27.05.2007 18:17

Je to moc hezká tradice, předávat maturitní vysvědčení v Královském sále zbraslavského zámku. Tedy i letos se zde dne 25. května uzavřela další kapitola gymnaziálního studia maturitního ročníku. Třeba dodat, že úspěšně. Odmaturovali všichni. A asi by i šťastni byli, kdyby nemuseli během celého ceremoniálu stát. Byli ale vzorní, poslouchali poslušně projevy i naše vystoupení.

S velikou lítostí a zároveň pýchou musím na tomto místě hrdě podotknout, že troje samé jedničky ze čtyř takových výsledků si odnesly zasloužilé sboristky Míša Šlesingerová, Dominika Barešová a Alenka Hrubá. Sláva jim! A odmaturovali i pánové Marek Adamczyk, Tomáš Tóth, Vítek Starý a Ondra Koutský. Zaplať pánbu. Jejich vítězství je ale pro nás pohroma, vždyť máme v base posledního Mohykána…

Zpívali skvěle. Všichni. Nejen maturanti. Obecenstvo bylo dojato. Zvlášť jeden nejmenovaný kolega. A dost možná že nejeden. Vystoupení oživil krásnou jazzovou improvizací /možno říci, že už náš/ klavírista Martin O.

Všechno bylo, jak má být. Měli bychom se hromadně radovat. Ale sama za sebe musím přiznat, že mi to jaksi nejde. Rozhodně ne naplno. Smutno je mi, bando! Díky vám!