Vyhledávání


Po šesté ve Šlovicích

03.12.2012 22:45

 

                Letošní tradiční předvánoční soustředění se odehrálo jako obvykle na přelomu listopadu a prosince. Jak prohlásil jeden náš významný basista, opět jsme zažili první sníh, ačkoliv posuvné je jak první sněžení, tak naše soustředění. Je to zřejmě osudové, že se během našeho čtyřdenního nácviku připomínají Vánoce i takto okatě.

            Z původního počtu 32 přihlášených jich nakonec nemohlo pět. Měli nejrůznější povinnosti, rodinné radosti nebo též nemoci. I tak nás bylo dost, abychom nastudovali několik novinek do vánočních koncertů.

            Práce to nebyla jednoduchá, jedna nová dost těžká jazzová skladba Stormy weather nám dala hodně zabrat, neméně pak Michelle Mabel od Beatles. Nebe na zemi jsem si užili s naším nově objeveným jazzboyem, báječným klavíristou. Pokořili jsme i nádhernou duchovní skladbu Igora Stravinského, studentům se překvapivě zdála docela lehká. Nácvik probíhal celkem poklidně, neboť nově příchozí zpěvačky jsou perfektní, některé až profesionální. A k tomu ještě hodné, příjemné a ochotné. Na zkoušce dávají pozor, do not si píšou poznámky, nikdy neruší. Neuvěřitelné. Zkrátka prima...

            Sbor byl poslední dobou obohacen i o několik dalších instrumentalistů. O šikovném klavíristovi už byla řeč, načapala jsem i dvě dosud nevyužité houslistky, náš dvorní houslista a kytarista si přidal ještě banjo. Pevně věřím, že při nějaké další společné akci budou objeveny i další talenty a nástroje, dosud pečlivě ukývané. Moc by se mi hodila basa a flétna...

            Jak dokládá fotodokumentace, COLUMBELLA se nevěnovala jen hudbě, a to profesionálně i relaxačně, ale též pěstovala společenské hry, stolní tenis a vycházky do namouduši překrásného okolí. Spisovateli Pavlovi se vůbec nedivím, že si kraj kolem Berounky zamiloval. Kromě duchovních radostí musím ještě zmínit i materialistické. Ano, hádáte správně, vařili nám skvěle.

            Pro přípravu obou vánočních koncertů jsem tedy dosud udělali, co šlo. V následujících dvou týdnech budeme ještě těžce pracovat, abychom vás, naši milí posluchači, nezklamali. Přijďte si nás poslechnout do černošické modlitebny 15. 12. od 19:00 a 21. 12. do kostela sv.Jana Křtitele Na Prádle od 18:00.

            Už teď se na vás těšíme,

            Za Columbellu

                                                                                                                                                                                                          Michaela Šreinová