Vyhledávání


První máj na Kampě

03.05.2016 22:13

 

        Náš školní smíšený pěvecký sbor se stal součástí poprvé pořádané Májové sborovny. Rádio Classic pozvalo všechny pražské sbory k účasti na společném zpívání. Zájemcům byly poslány noty, mimochodem velmi podařené úpravy tří písní o lásce. Povedený je, (jak jistě cítíte), i název akce, který kombinuje zpěv a školu. Během měsíce jsme se všechno jakž takž naučili, doufajíce, že nám ostatní pěvci pomohou. Moc času na lásku ale nebylo, zároveň připravujeme vystoupení na festivalu Jazz Černošice, které proběhne 19. května večer.

        Letošní První máj byl překrásný, Kampa plná lidí, kvetoucích šeříků apod. Ze všech shromážděných sborů byla Columbella nejmladší a nejkrásnější. Není proto divu, že novináři si k reportáži natočili rozhovor s našimi dvěma zpěvačkami. Celý kratičký repertoár se třikrát opakoval a nutno říct, že třetí produkce byla už moc pěkná, znělo to krásně. Není divu, minimálně osmdesát zpěváků už něco dokáže. Nejprve se zpívala semaforská píseň z filmu Kdyby tisíc klarinetů, pak lidová Láska, bože, láska a nakonec All you need is love.

        Úžasná akce, skvělý nápad. Pěkně si zazpívat na sluníčku. Zatímco ostatní Pražené se na Prvního máje věnují politice, my jsme si zazpívali o lásce. Těšíme na pokračování právě započaté tradice. A nejen my zúčastnění, ale podle reakcí soudě i posluchači.

                                                                                                                                                                                    Michaela Šreinová