Vyhledávání


Školní sbor opět na mezinárodním festivalu Jazz Černošice 2017

26.05.2017 14:33

        Columbella, věrna svým tradicím a tichému toku Berounky, vystoupila v Club kině. Jako obyčejně v maturitním týdnu, s vyčerpanou sbormistryní, jednou šťastnou čerstvou absolventkou a jedním nervózním maturantem. Ostatní vypadali docela v pořádku a zdrávi. Nyní už jsou v pohodě všichni, Bětce i Martinovi  gratuluji ke zdárnému složení první náročnější životní zkoušky…

        Koncert byl zvláštní tím, že jsme zakončovali vpravdě masové hudební vystoupení monumentálního sboru Mifun. Proti narvanému jevišti i hledišti jsme působili skutečně komorně. Ale to nám nevadí, zvukař se nakonec celkem pochlapil a sbor stojící tentokrát až vzadu na pódiu pěkně zesílil a těm několika posluchačům přiblížil.

        Publikum se chovalo slušně, necinkalo sklenicemi, tleskalo, usmívalo se ve správných momentech. Vyslechlo písně Osvobozeného divadla, Potopu, pár spirituálů a Stormy Weather. Tedy program populární, pro posluchačstvo nenáročný. Pro sbor to ale těžké bylo. Významně. Na pódiu pod reflektory je skutečně teploučko, Ježkovy písně jsou velmi obtížné a zpěváci se vzájemně moc neslyší. Nasazení sboru je ale stoprocentní, Columbella zvládne všechno. Má navíc i jednu novou altovou posilu. Ano, je  to ta pedagožka z GOPu. Zatím první statečná vlaštovka z učitelského sboru. Vlastně v případě Columbelly spíše holubice. Kdo bude další???

        Jak je všeobecně známo, potřebovali bychom přijmout další muže, do tenoru i do basu. Neváhejte a přihlaste se. Aby nebylo pozdě.

                                                                                                       Michaela Šreinová