Vyhledávání


Soustředění - Šlovice

01.12.2008 22:11

Vánočně-mikulášské soustředění Columbelly,
školního pěveckého sboru Gymnázia Oty Pavla,
v kraji Oty Pavla, již od raného podzimka s láskou připravované, s velkými nadějemi očekávané a nakonec opravdu uskutečněné v krásných podzimně-adventních dnech
27. 11. - 30.11. požehnaného roku 2008


K takto košatému titulu už prakticky není třeba dodávat ničeho. Snad jen že v historii Columbelly doposud nikdy se tolik šikovných pěvců nesešlo. V nejsilnějším okamžiku, pokud se ovšem mohu spolehnout na své nedostačivé matematické, respektive počtářské schopnosti, dospěla jsem k překvapivému číslu třicet…, nebo tak nějak.

Rekreační objekt ve Šlovicích nás přijal do své obrovské teplé náruče jako ztraceného syna stejně jako pan vedoucí, pro kterého nic není problém a "všechno zařídíme". Kuchyně byla výtečná, zkušebna vyzdobená roztomilými obrázky, pokojíky útulné a večery společenské.

V nových členech jsme objevili kromě pěveckých schopností i talent instrumentální, milou povahu a mnoho dalších vnitřních, dříve tajených krás. Bylo pěkné pozorovat, jak tito noví krásně harmonují se členy staršími, tentokrát dokonce přímo i s těmi zakládajícími. Ano, přijeli i Čenda s Martinem, kteří vážně nastoupili už v roce 2000.

Krásná byla i naše již tradiční turistická vycházka kolem Berounky, ztichlými lesy, liduprázdnou krajinou, s mírem v duši…

Co nás všechny ale asi nejvíc naplnilo radostí, bylo pochopitelně setkání s hudbou. Pracovali jsme skutečně tvrdě, vždyť tři poctivé zkoušky denně nemají ani profesionální tělesa. Přezpívali jsme bezpočet skladeb a skladbiček. Každý pěvec pracoval s hraničkou notového materiálu zvíci Kralické bible. Však to bylo na nás všech při odjezdu poznat. Všichni unavení, nejrůznějšími možnými způsoby sípající, chraptící a krákorající, dirigentka polomrtvá.

Můžeme tedy doufat, že naše předvánoční koncerty jsou téměř připraveny. Proto si už teď můžeme dovolit všechny své příznivce pozvat alespoň na jeden. Přijďte si nás poslechnout do radotínského kostela Petra a Pavla 19.12. 2008 v 11:00.