Vyhledávání


Ukázkové jaro ve Šlovicích

24.04.2018 20:20

        Jako by se nám příroda chtěla omluvit za minulou nepohodu, tentokrát k nám na  soustředění obrátila svou krásnou tvář. Jaro se předvádělo, ukazovalo, co umí. Sluníčko svítilo, včeličky bzučely, potůčky zurčely, kvítka a kytičky vůkol. Jedním slovem kýč.

        Předcházející chladno, spousta povinností a v neposlední řadě úrazy bohužel zavinily menší počet účastníků, než jsme čekali. Ve dnech 20. - 22. dubna se nás sešlo – symbolicky - 21. Byli to ale jedinci silní, stateční a talentovaní. K mé veliké radosti mezi nimi i dva úplní nováčci, jeden altík a jeden bas.

        Trénovali jsme pilně, po celé tři dny. Za okny pěli ptáčci a sportovali sportovci. I nás jednou tento pohled inspiroval ke společné vycházce, spojené s rácháním v Berounce, a aktivitě ve večerních hodinách, která vzdáleně možná mohla někomu připomínat volejbal. Náš míč neustále někam mizel, buď směrem k řece nebo na sousední hřiště. Skuteční sportovci nad naším počínáním kroutili hlavami, nechápali ani náš volejbal, ani naši celodenní dřinu hudební.

        Na všech náročných zkouškách jsme připravovali program na koncert plánovaný na 11. června. Šlo to ale obtížně, alt je oslabený a půlka sopránu nepřijela, protože se nervuje kvůli maturitě. Proto jsme museli sáhnout po starších flácích, hitech z našich počátků. Jsou totiž jednodušší… Z novinek v našem repertoáru bych chtěla zmínit lehce kontroverzní píseň o kokosech, kterou zhruba polovina osazenstva nadšeně vítá, druhá zuřivě odmítá. Já kvůli ní nespím, protože mi stále zní v hlavě, při chůzi si počítám a straším kolemjdoucí výkřiky raz dva véry fat. Do repertoáru Columbelly se vrací písně z Afriky a české lidovky.

        Sborové soustředění přineslo ovoce, krásnou harmonii, hudební i lidskou, nové skladby i nová přátelství. Došlo i k symbolickému propojení současného sboru s členy v Columbelle již bohužel nezpívajícími. Jeden významný, silný a nejmenovaný bas poslal již před časem do našeho sdružení altistku, která se již brzy stane jeho švagrovou, a na soustředění ještě jejího malého brášku…

        Tak plyne čas.            

                                                                                                                      Michaela Šreinová