Vyhledávání


V poslední době...

12.11.2008 11:48
...je Columbella prostě k nezastavení. Sotva odezněl Spirituál Fest, nastaly nám časy hudebními akcemi přímo přetékající.
 
3. října jsme jako už tradičně přivítali naše nové studenty v Koruně. Vystoupení sboru, jakož i letos nové aranžmá celé akce přineslo -zdá se-příjemnou změnu do původně už zaběhnutého rituálu. Slavnost probíhala ve svižném tempu, řečníci se střídali jak na běžícím pásu, prváci a primáni čile rotovali před zraky svých hrdých rodičů, Columbella se přímo překonávala.
 
Hned další týden nám přinesl dvě zajímavé zkušenosti. 10. října jsme slavnostně zahajovali výročí založení našeho gymnázia. Slavnostní akt probíhal přímo ve škole. Poprvé jsme zpívali na schodech a zjistili, jakou báječnou akustiku náš ústav má. Nejen tedy atmosféru... Columbella tentokrát doplnila projevy významných osobností s naší školou spjatých. Nejvřelejší aplaus sklidil ale pan Hugo Pavel. Zaslouženě.
 

Bezprostředně poté,respektive nazítří, ještě plni pýchy na naši slavnou školu, vystoupili jsme na žádost místní radnice jako jedna z atrakcí na Havelských trzích. Pódium bylo postaveno přímo před naší školou. To se nám to zpívalo... Poprvé jsme potkali toho správného zvukaře. Dokázal vyladit a vyrovnat naše oslavami prořídlé řady do zcela špičkového zvuku. Takhle nám to ještě venku nikdy neznělo! Publikum se evidentně bavilo, tleskalo, dokonce i květinu podalo. Děkujeme!