Vyhledávání


Vystoupení na Zbraslavi

02.06.2013 11:03

        Poprvé za ta léta, co se Columbella podílí na slavnostním předávání maturitních vysvědčení našim milým absolventům na zámku na Zbraslavi, bylo nepředstavitelně ošklivo. Zima byla, pršelo, ani jsme o potopě nemuseli zpívat.

        Akce proběhla téměř v klidu, až na to, že dva naši důležití zpěváci na vystoupení prostě zapomněli.  Naštěstí nás zbylo dost, aby se hudební část slavnostního obřadu vydařila. Sál byl nacpaný k prasknutí, absolventi byli jako obvykle lehce zmatení, rodiče pyšní a trochu dojatí.

        Dojetí se nevyhnulo ani mně, děkovala jsem šesti studentkám, které byly čtyři, případně šest let skvělými členkami Columbelly. Mám pocit, že se to rok od roku zhoršuje, v Columbelle stále přibývají absolventky a absolventi a nově příchozí se neobjevují. Chci tím naznačit, že kromě mě stárne bohužel i můj pěvecký sbor.

        Celou slavnostní událostí prováděl publikum zdatný moderátor, vítal, děkoval, udílel slovo paní ředitelce, zval absolventy k podpisu, ohlašoval vystoupení sboru. Myslím, že se velmi osvědčil.

        Na zbraslavský zámek jsme tentokrát přinesli repertoár populárního střihu, zazněly jazzové písně, lidovky z Afriky s bubnem a skvělé písně z Osvobozeného divadla. Musím veřejně pochválit našeho klavíristu, který se kromě obvyklého excelentního jazzového improvizovaného doprovodu naučil Tři strážníky přesně podle Ježkova zápisu. Smekám.

        Věřím, že Columbella pomohla k dobré náladě všem zúčastněným a zahnala alespoň přechodně chmury způsobené smutným počasím. Snad se něco podobného podaří i na další naši akci. Srdečně zvu na tradiční jarní koncert Columbelly pořádaný 14. 6. 2013 v kostele sv. Jana Křtitele Na Prádle od 18:00.

                                                                                                                                                                                                                          Michaela Šreinová